Skip to content

Prevention

Wij screenen de (top) sporter preventief met behulp van de SpartaNova Module met de volgende kenmerken:

  • In kaart brengen welk risico de sporter kan lopen tijdens het beoefenen van zijn sport
  • Testen en meten gebaseerd op het nieuwste onderzoek
  • Directe communicatielijn met de trainer/coach om gerichter te kunnen trainen

Er kan ook een afspraak gemaakt worden bij een sportdiëtist en een sportpsychologe om het risico op blessures zo klein mogelijk te houden.

Tevens wordt de manier van het aanbieden van de oefenstof gedragen door de visie van het Athletic Skills Model ASM. Wij houden ons aan de nieuwste richtlijnen en werken nauw samen met orthopeden en sportartsen. Preventieve training kan eventueel plaatsvinden in onze zeer goed geoutilleerde praktijk voor fysiotherapie met een grote oefenzaal en de mogelijkheid om het sportveld op te gaan.

Rehab

Tijdens de revalidatie na een blessure houden wij ons vast aan de visie van het Fit2Perform concept. Dat wil zeggen dat wij de geblesseerde sporter screenen met behulp van de SpartaNova Module met de volgende kenmerken:

  • Veilige sporthervatting na een letsel
  • Testen en meten gebaseerd op het nieuwste onderzoek over letselspecifieke revalidatie
  • Directe communicatielijn met de fysiotherapeut tijdens je revalidatie

Er worden afspraken gemaakt gedurende langdurige revalidatie (bijvoorbeeld na een voorste kruisbandoperatie) bij een sportdiëtist en een sportpsychologe om het herstelproces ook op die gebieden zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
Ongezonde of te weinig voeding kan het risico op blessures verhogen. Daarnaast kan voeding tijdens een blessure ook een rol van betekenis spelen met oog op behoud van spiermassa, stabiel houden van het gewicht en in het ondersteunen van blessure herstel zelf.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er verschillende mentale risicofactoren bestaan voor het oplopen van een blessure, denk hierbij onder andere aan de manier waarop je omgaat met stress en problemen. Stress kan ervoor zorgen dat je minder overzicht kunt houden en hierdoor belangrijke aanwijzingen mist, zoals die tackle van links. Maar het zorgt ook voor verhoogde spierspanning in het algemeen.

De manier van het aanbieden van de oefenstof wordt gedragen door de visie van het Athletic Skills Model (ASM) . Wij houden ons aan de nieuwste richtlijnen en werken nauw samen met orthopeden en sportartsen.

De revalidatie is in onze zeer goed geoutilleerde praktijk voor fysiotherapie met een grote oefenzaal en de mogelijkheid om het sportveld op te gaan. Op het gebied van onderzoek van het bewegingsapparaat werken wij ook met gecertificeerde echografisten.

Bijna alle revalidatiekosten worden betaald vanuit de zorgverzekering mits iemand aanvullend voor fysiotherapie is verzekerd (uitgezonderd diëtist en de sportpsycholoog). Onder de 18 jaar heeft iedereen recht op 9 behandelingen fysiotherapie vanuit de basisverzekering zonder eigen risico.

Wat kost het?

Bekijk de kosten van Prevention & Rehab in de Tarieven lijst.

Meer vragen? Neem vrijblijvend contact op of meld je direct aan via het contactformulier!

Haal het maximale uit je sportprestaties!

Back To Top