Skip to content

Bij Fit2Perform zijn we niet alleen bezig met herstel, maar ook met het behalen van de beste performance. We helpen je om nog beter te presteren in de sport waarin je gespecialiseerd bent of nog verder wilt specialiseren. Onze therapeuten en specialisten doen er alles aan om jou in de beste vorm van je leven te krijgen. Wij geloven hierbij in een totaal aanpak waarin de componenten fysiek, voeding en mentaal nauw met elkaar verbonden zijn. Heb je het gevoel dat je een ‘glazen’ plafond hebt bereikt binnen jouw sport? Meld je dan aan en laat ons dan helpen om deze te doorbreken.

Hoe gaan wij te werk?

Fysiek

Bij de intake word je op fysiek vlak uitgebreid getest en onderzocht. Met uitgebreide preventietesten op het gebied van kracht, lenigheid, coördinatie en stabiliteit onderzoeken we wat de ‘zwakke schakels’ zijn. Daarnaast kan er door middel van specifieke performance testen wordt gekeken hoe je er voor staat op het gebied van uithoudingsvermogen, snelheid en wendbaarheid.

Op basis van deze uitkomsten stellen we een op maat gemaakt trainingsschema op.  De personal trainingen zorgen ervoor dat je op een hoger niveau kan presteren.

Voeding

Op het gebied van voeding is het mogelijk om een intake sessie in te plannen met de topsport diëtist van de praktijk. Tijdens de eerste sessie, de intake, wordt je huidige voedingspatroon geanalyseerd en je gewicht,  lengte en lichaamssamenstelling (m.b.v. huidplooimeting) gemeten. Op basis van deze gegevens en je persoonlijke doelen krijg je een persoonlijk basissportvoedingsadvies. Tijdens de tweede sessie krijg je advies over sportspecifieke voeding en timing van eetmomenten rondom jouw trainingen en wedstrijden.

Na deze twee sessies heb je als sporter voldoende tools om hier zelfstandig mee verder aan de slag te gaan. Mocht je echter behoefte hebben aan extra sessies, dan is dat in overleg (en tegen extra betaling: uurtarief € 70,- per uur) ook mogelijk. Let op: Dit is een optie voor de deelnemers van de performance trainingen en zit niet standaard in het pakket.

De sportdiëtist is Steffanie Caspers | www.sportdietistleiden.nl

Mentaal

Het is mogelijk om bij de sportpsycholoog een intake sessie aan te vragen. Een intake vragenlijst wordt bij binnenkomst ingevuld, waarbij de belangrijkste aspecten rondom de mentale kant van sport in kaart worden gebracht.

Na het invullen van de intake vragenlijst wordt een afspraak gepland met een geaccrediteerde sportpsychologe (VSPN®).

Vervolgens wordt er een profiel opgesteld van de sporter welke inzicht geeft in een eventuele hulpvraag, sterke punten en ontwikkelpunten. Naar aanleiding van het profiel wordt een telefonische follow-up gepland  en indien noodzakelijk kan een gericht traject worden opgestart met de sportpsychologe, afhankelijk van de hulpvraag en ontwikkelpunten.

Ook dit is een optie en kan in samenspraak met de fysiotherapeut worden besproken.

De sportpsycholoog is Diana van Winden | www.pamperformance.com

Je kunt dus kiezen uit de verschillende pakketten, welke voor jou het beste past. Meer info over de pakketten kun je lezen in de Tarievenlijst.

Haal het maximale uit je sportprestaties!

Back To Top