Skip to content

Wij bieden op maat gemaakte sport performance trainingen aan onder begeleiding van (sport)fysiotherapeuten van praktijk voor fysiotherapie Ommedijk. Deze trainingen zijn bedoeld voor de (top) sporter die zijn of haar zwakke schakels wilt verbeteren.

Wij zullen met behulp van fysieke testen en metingen (kracht / snelheid / wendbaarheid en lenigheid) performance trainingen aanbieden om zo betere atleten te creëren.

DOELSTELLINGEN

  • Een sterke lichaamshouding (core)
  • Betere balans, coördinatie, flexibiliteit en mobiliteit
  • Betere looptechniek
  • Hoger springen, sneller rennen
  • Een hogere startsnelheid, de acceleratie en deceleratie inclusief het veranderen van richting (start-stop-start) worden aanzienlijk verbeterd.
  • Betere en snellere onverwachte wendingen, bewegingen uit een reflex.
  • Veel minder kans op een (ernstige) blessure.
kracht performance training

Kracht

Het beweegpatroon van een atleet bevat een enorme hoeveelheid aan complexe bewegingen. Het gehele lichaam is actief bij het rennen, wenden, keren, draaien en springen.

Uit onderzoek komt naar voren dat een gecombineerd krachttrainingsprogramma, waarbij de nadruk ligt op explosieve oefeningen en plyometrie, over het algemeen de beste resultaten geeft op het gebied van explosiviteit en functionele kracht.

Het streven is niet om meer spiermassa op te bouwen, maar om spierkracht te ontwikkelen die de atleet kan dienen in zijn of haar sport.

Snelheid

Het fysieke aspect snelheid is het vermogen om met een zo hoog mogelijk snelheid het lichaam voort te bewegen. Om een hoge startsnelheid te ontwikkelen is het belangrijk dat de armen en benen op een hoge frequentie snelheid kunnen bewegen.

Snel voetenwerk kun je trainen door gebruik te maken van een zogenaamde speedladder. Naast dat het je startsnelheid verbetert heeft het ook een positieve invloed op de coördinatie van de armen en benen.

Wendbaarheid

Veel loopbewegingen in een sportwedstrijd bestaan niet uit een rechte lijn. Het spel veranderd snel en het is daardoor belangrijk om als atleet snel bij te sturen. Een wendbare sporter is een beweeglijke speler die zich snel aan een spelsituatie kan aanpassen en weinig moeite heeft met het overschakelen naar andere looplijnen en looprichtingen.

Het veranderen van de looprichting gebeurt meestal tijdens de eerste stap, gevolg door een lineaire sprint.

Wendbaarheid is dan ook een belangrijke motorische vaardigheid om de kwaliteit van de startsnelheid te bepalen én te verbeteren.  Het omvat eigenlijk alle bewegingen die de atleet moeten maken namelijk; wenden, keren, draaien, stoppen, zij- of achterwaarts bewegen én vooral de omschakeling tussen deze bewegingen.

Lenigheid

Lenigheid is het vermogen om spieren en gewrichten te bewegen volgens een volledig normaal en optimaal bewegingsbereik (range of motion). Lenigheid bevordert efficiënt bewegen, verhoogt prestaties en verbeterd de houding waardoor de kans op blessures aanzienlijk wordt verlaagd.

Wat kost het?

Bekijk de kosten van de Performance Training in de Tarieven lijst.

Meer vragen? Neem vrijblijvend contact op of meld je direct aan via het contactformulier!

Verbeter je prestaties!

Back To Top