Ga naar hoofdinhoud

Performance Training legt de focus op sportspecifieke kracht, snelheid, wendbaarheid en technische vaardigheden.

Wij bieden performance training aan voor verschillende sporten. Ons specialisme is Football Performance Training. Deze training is specifiek gericht op voetballers om zich verder te kunnen ontwikkelen door te focussen op voetbalspecifieke vaardigheden zoals een sterke lichaamshouding, betere balans, looptechniek, balcontrole en blessurepreventie.

Doelstellingen:

  • Een sterke lichaamshouding (core) van waaruit explosieve voetbalacties kunnen beginnen
  • Betere balans, coördinatie, flexibiliteit en mobiliteit
  • Betere looptechniek
  • Hoger springen, sneller rennen,
  • Een hogere startsnelheid, de acceleratie en deceleratie inclusief het veranderen van richting (start-stop-start) worden aanzienlijk verbeterd.
  • Betere en snellere onverwachte wendingen, bewegingen uit een reflex.
  • Meer controle over de bal
  • Beter dribbelen bij diverse snelheden en wendingen.
  • Veel minder kans op een (ernstige) blessure.

Kracht

Het beweegpatroon van een voetballer bevat een enorme  hoeveelheid aan complexe bewegingen. Het gehele lichaam is actief bij het rennen, wenden, keren, draaien, springen en schieten. Daarnaast beweegt het lichaam vooral in staande positie met de voeten in ongelijke positie wat een grote mate van rompstabiliteit vraagt. Uit onderzoek komt naar voren dat een gecombineerd krachttrainingsprogramma, waarbij de nadruk ligt op explosieve oefeningen en plyometrie, over het algemeen de beste resultaten geeft op het gebied van wendbaarheid, sprongkracht en sprintsnelheid. Het streven is niet om meer spiermassa op te bouwen, maar om spierkracht te ontwikkelen dat de voetbalspecifieke vaardigheden dient.. Het meest  functioneel is om te trainen met losse gewichten. Daarnaast is het trainen van het bovenlichaam en romp voor een voetballers evenzo belangrijk als het onderlichaam.

Snelheid

Het fysieke aspect snelheid is het vermogen om met een zo hoog mogelijk snelheid het lichaam voort te bewegen. Om een hoge startsnelheid te ontwikkelen is het belangrijk dat de armen en benen op een hoge frequentie snelheid kunnen bewegen. Snel voetenwerk kun je trainen door gebruik te maken van een zogenaamde speedladder. Naast dat het je startsnelheid verbetert heeft het ook een positieve invloed op de coördinatie van de armen en benen.

Agility / COD

Veel loopbewegingen in een wedstrijd bestaan niet uit een rechte lijn. Het spel veranderd snel en het is daardoor belangrijk om als voetballer snel bij te sturen. Een wendbare speler is een beweeglijke speler die zich snel aan een spelsituatie kan aanpassen en weinig moeite heeft met het overschakelen naar andere looplijnen en looprichtingen. Het veranderen van de looprichting gebeurt meestal tijdens de eerste stap, gevolg door een lineaire sprint. Wendbaarheid is dan ook een belangrijke motorische vaardigheid om de kwaliteit van de startsnelheid te bepalen én te verbeteren.  Het omvat eigenlijk alle bewegingen die voetballers moeten maken namelijk; wenden, keren, draaien, stoppen, zij- of achterwaarts bewegen én vooral de omschakeling tussen deze bewegingen.

football performance agility

Reaction / Quickness

Dit is het vermogen om te anticiperen op een steeds veranderde spelsituatie. Een bal verandert immers constant van richting en het is als voetballer belangrijk daar snel op in te spelen. Kenmerkend aan deze richting veranderingen is dat ze grotendeels onvoorspelbaar zijn en daardoor de diversiteit van de mogelijke bewegingen heel hoog is. Het reactievermogen van een voetballer dient dus uitgebreid en met een grote variatie aan oefeningen getraind te worden om dit aspect optimaal en functioneel toe te kunnen passen in de wedstrijd.

Football skills

Deze trainingen richten zich op het ontwikkelen van de vaardigheden die spelers helpen om in iedere situatie het één tegen één duel te domineren. De trainingen richten zich naast het verbeteren van technische vaardigheden ook op het ontwikkelen van sociale kwaliteiten, zelfvertrouwen en zelfwerkzaamheid.

Verbeter je prestaties!

Back To Top