Ga naar hoofdinhoud

Word wendbaarder, Sneller en Presteer beter

Goede prestaties komen voor een groot deel voort uit je snelheid, wendbaarheid en coördinatie op het veld. Door de Speed en Agility Training ontwikkel je meer snelheid en word je wendbaarder op het veld. Daarnaast zul je veel blessures kunnen voorkomen doordat je beter beweegt.

Speed & Agility Training bestaat uit verschillende coördinatieve loopvormen als hakken/billen, skipping en triplings ter verbetering van de totale looptechniek. Dit wordt gedaan volgens een gedegen opbouw en qua moeilijkheidsgraad van eenvoudige vormen lineair naar meer complexe vormen met richtingsveranderingen. Deze training wordt daarom ook wel Loop-ABC genoemd.  Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat behendigheidstraining ook goed is voor de prestaties van je hersenen.

Agility staat voor de wendbaarheid en voor de kwaliteit van de snelheid die je kunt leveren, vandaar dat deze trainingsvorm een erg belangrijk onderdeel is bij explosieve sporten waarbij een speler snel moet zijn bij situaties die vragen om snelle en vaak onverwachte wendingen.

Haal het maximale uit je sportprestaties!

Back To Top